Tornar

25-09-2018

A la cerca de bolets!

Aquest any tenim sort ja que gairebé trobarem bolets arreu dels boscos catalans donades les pluges que hem anat rebent els darrers mesos, que han estat abundants i ben repartides. De fet ja s’han començat a trobar els primers bolets a mitjans de maig, unes poques setmanes abans del que és habitual, i la ratxa durarà fins acabada la tardor que arrenquem, així que ens esperen grans dies de collita de bolets.

 

On tindrem més sort en trobar-los i quins hi puc trobar?

Si vols triomfar amb la cerca i tornar a casa amb un bon àpat de bolets al cistell,  hi ha tres comarques de la Catalunya central que no pots obviar, on el bolet es troba sempre i en grans quantitats:

 

El Berguedà 

El Solsonès

El Moianès

 

Si tens paciència, bon ull cercador de bolets i ganes de passejar per aquestes terres, pots tornar a casa amb el cistell fins a munt de Rovellons, Camagrocs, Llenegues i Pinatells entre d’altres sorpreses. I ep! Agafa un cistell ben gran que hi ha en grans quantitats i se’t pot quedar petit!

 

No t’amoïnis, si no has tingut sort, sempre pots recórrer a les fires i mercats del bolet que s’organitzen pels diferents pobles de Catalunya i fer una bona cata del producte.

 

Ja tinc el cistell ple, ara a cuinar-los i a descansar, on?

Sens dubte cercar bolets és una tasca ben entretinguda, però també ben cansada, i el cos necessita reposar sobretot si volem iniciar una nova aventura a l’endemà. Arribar a una casa rural de la zona, preparar els bolets per un bon sopar i descansar enmig de la natura no te preu!

És per això que us proposem allotjaments que tenim a les zones esmentades (alguns d’ells també tenen servei de guia boletaire) per a que pugueu planificar-vos bé la sortida, les dates i la colla que sereu, per trobar el lloc ideal on gaudir del final de jornada:

 

Allotjaments rurals del Berguedà

Allotjaments rurals del Solsonès

Allotjaments rurals del Moianès

 

I si teniu decidit provar sort a d’altres comarques, podeu fer la cerca directament a la nostra web Think Rural per zones, comarques, províncies o directament per població.

 

Precaucions a l’hora de fer una sortida boletaire:

Des de Think Rural us recomanem fer aquesta activitat sempre acompanyat, amb el mòbil carregat i amb el GPS activat. Surt de dia i calcula bé l’estona que et queda per refer el camí per a que no se’t faci de nit. I si no coneixes molt bé les espècies de bolets, millor si pots anar acompanyat d’un boletaire expert, doncs hi ha bolets que enganyen, i molt, i són perillosos per la salut. I per acabar, que no us falti un bon cistell i moltes ganes de gaudir de la natura i els seus fruits.

 

Compartir
 

Login obligatori per comentar