Tornar

08-02-2019

Anem de carnaval per Catalunya

TORELLÓ,  A la caça de la millor disfressa!

El Carnaval de la gent gran i el  Pallasu donen el tret de sortida al carnaval de Terra Endins, un carnaval que es caracteritza per les seves originals carrosses, pels homes disfressats de dones i les dones disfressades d’homes, pel carnaval infantil i, sobretot,  pels seus ja clàssics caçadisfresses, un jurat popular que es barreja entre la multitut i tria les millors disfresses de la rua d’enguany. Com tot carnaval, finalitza amb el tradicional enterrament de la sardina. Sens dubte, un dels carnavals més  famosos i multitudinàris de Catalunya.

T’apuntes al Carnaval de Torelló? Tria la teva casa rural al Tarragonès.


VILANOVA I LA GELTRÚ, Per carnaval tot s'hi val!

Reconegut des del 2010 com a Festa Patrimonial d'Interès Nacional, destaca per les seves comparses i les seves xarangues, amb un final de batalla de caramels i amb fort regust  satíric i de crítica social, perquè com bé diuen i criden els seus participants, per carnaval tot s’hi val!

SITGES,  En el Top 10 dels carnavals!

Reconegut com un dels millors carnavals del món!, I no és per menys, doncs s'hi apleguen cada any una mitja de 300.000 assistents. La Rua de la Disbauxa i la Rua de l'Extermini donen tot el protagonisme a aquest carnaval ple de colors, balls i curioses carreres de llits amb rodes. Tot un espectacle al carrer!

I doncs, t’apuntes al Carnaval de Vilanova o al de Sitges? Tria la teva casa rural al Garraf

GODALL,  un carnaval enfarinat!

Si vols assitir al Carnaval de Godall no oblidis portar la teva bossa de farina, doncs una de les tradicions d'aquestes festes és la batalla campal de farina. Abans, però, podràs lluir la teva disfressa amb la indispenable màscara, doncs la necesitaràs pel ball de disfresses conegut com "la mascarulla", on cada disfressa està feta amb tot tipus de peces de roba i complements amb la finalitat de no ser reconegut en cap moment. Sens dubte una rua ben divertida per a tots i per a totes les edats!

T’apuntes al Carnaval de Godall? Tria a teva casa rural al Montsià.


PLATJA D'ARO,  El carnaval de la Costa Brava!

Un carnaval que any rera any reuneix un munt de participants, amb una assitència rècord de prop del mig milió de persones. Rua de carrosses, comparses, pregons, balls, enterrament de la sardina, i festa! Molta festa! Tot això t'espera en un dels carnavals més multitudinaris de Catalunya.

T’apuntes al Carnaval de Platja d'AroReserva't el teu allotjament al Baix Empordà.

SOLSONA, Penjant el Ruc!

I per acabar la selecció de carnavals de Catalunya, un dels més coneguts, el de Solsona, amb la seva tradcional penjada del Ruc (de peluix!), les butifarres de carneslotes, els seus Gegants Bojos, les comparses, els balls i les ruixades d'aigua pels assistents! 

T’apuntes al Carnaval de Solsona? Tria la teva casa rural al Solsonès.

Recorda que, després de la festassa, toca descansar en una de les nostres cases rurals de Catalunya. Tu tries quina!

Compartir
 

Login obligatori per comentar