LES GARRIGUES EN DUES PARAULES:  OLEOTURISME i ENOTURISME 

La comarca de les garrigues es troba rodejada de pel sud de gran terres vinícoles com el priorat i la Conca de Barberà i pel nord limita amb les terres de l’Urgell i Segrià.

Amb aquest idíl·lic entorn no és d’estranyar que les Garrigues sigui també terra de rics productes com les olives, i en especial la varietat arbequina, produint un dels millors olis d’oliva extra verge i amb DOP que es poden arribar a tastar arreu.

Camps d’oliveres, camps d’ametllers i fruiters és el paisatge que identifica la comarca.

TASTAR LES GARRIGUES

El vi, gran protagonista de les seves terres veïnes, no falta tampoc a les Garrigues, i podem trobar grans vins a Vilosell, la Pobla de Cérvoles, a l’Albagés, a Arbeca i a Fulleda. Si voleu fer un tast, reserveu-vos una nit o més a l’hotel rural Vilosell Wine Hotel i us faran acompanyament a les famoses bodegues Tomàs Cusiné per a que hi feu una cata gratuïta dels seus vins.

No oblideu que esteu en terres d’oliveres, pel que fer la ruta de l’oli amb una visita pels seus camps i una cata dels seus olis és una altra de les activitats gastro-culturals que hi podeu fer i que recomanem plenament.  Hi ha cooperatives a cada poble.


TURISME CULTURAL A LES GARRIGUES

A banda de tastar els productes típics de la comarca, podeu fer visites culturals tot passejant pels encantadors carrers empedrats dels seus pobles como la Pobla de Cèrvoles o Vilosell.

No deixeu de visitar el Castell de la Floresta i el de l'Espluga Calba, l'església romànica de Vinaixa o el Museu de l'oli i del món rural de Castelldans.

Si us agrada més la història, trobareu també les pintures rupestres del Cogul, la fortalesa ibèrica dels Vilars d'Arbeca i la Sala d'Exposicions dels Treballs de la de la Pedra de la Floresta.

Dins la natura, dins els carrers o dins els museus, les Garrigues enamoren a tot el qui se la passeja. I tu? Vols tastar un trosset més de Catalunya? Anima’t amb Think Rural i gaudeix del món rural. És una altra pel·lícula!